Поліція затримала буковинця, який за €3 тисячі «допомагав» ухилятися від призову

Поліція затримала буковинця, який за €3 тисячі «допомагав» ухилятися від призову

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали мешканця Буковини, який за 3000 євро обіцяв допомогти уникнути призову на військову службу, "вплинувши" на службовців Центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомляє Нацполіція, передає Укрінформ.

"Викрили злочинну "схему" та встановили її організатора оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та слідчі обласної поліції. За певну винагороду фігурант обіцяв "вирішити питання" щодо непризову чоловіків до лав ЗСУ. Вартість такої послуги становила 3000 євро. Затримали організатора "схеми" 8 липня під час отримання 1500 євро неправомірної вигоди. Раніше під час проведення слідчих дій задокументували факти передачі 1000 і 500 євро", - йдеться у повідомленні.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення підозри за ч. 3 ст. 369-2 КК (Зловживання впливом). За результатами обшуків вилучили частину отриманої раніше неправомірної вигоди.

Читайте також: «Інвалідність» за $7 тисяч: поліція викрила ділків, які підробляли документи для ухилянтів

Кримінальне провадження розслідується під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, українські прикордонники від початку повномасштабного російського вторгнення затримали 3 250 чоловіків, які ухилялися від мобілізації, з них при спробі виїхати за підробленими документами - 900.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-