Від початку війни на кордоні затримали понад 3 200 чоловіків під час спроби втекти з України

Від початку війни на кордоні затримали понад 3 200 чоловіків під час спроби втекти з України

Укрінформ
Українські прикордонники від початку повномасштабного російського вторгнення затримали 3 250 чоловіків, які ухилялися від мобілізації, з них при спробі виїхати за підробленими документами — 900.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“На зеленій ділянці кордону, це поза межами пунктів пропуску, з 24 лютого нами було затримано 3 250 таких осіб. Крім того, були спроби виїхати за межі України через пункти пропуску, використовуючи підробні документи. Таких було виявлено 900 осіб”, - сказав Демченко.

Він нагадав, що ухилянти та зловмисники, які допомагають їм в перетині кордону, вигадують різні схеми. Одна з них нещодавно була викрита прикордонниками Західного загону.

“За легендою організатора цієї схеми, чоловіки мали виїжджати за межі України як водії для перевезення вантажів . Його клієнтами були українці призовного віку і ті хто підпадав під загальну мобілізації”, - розповів Демченко.

За його словами, зловмисника було затримано в пункті пропуску Шегині під час спроби вивезти з країни чоловіка. За послуги організатор схеми мав отримати 20 тис. грн.

Читайте також: Рада продовжила воєнний стан і мобілізацію до 23 серпня

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. На період дії воєнного стану чоловікам – громадянам України віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-