Мешканець Запоріжжя заробляв на трансляції заборонених телеканалів рф - Кіберполіція

Мешканець Запоріжжя заробляв на трансляції заборонених телеканалів рф - Кіберполіція

Відео
Укрінформ
Кіберполіція викрила жителя Запоріжжя, який займався розробкою ресурсів для трансляції заборонених російських телеканалів.

Як передає Укрінформ, про це Кіберполіція повідомляє у Телеграмі.

За даними правоохоронців, чоловік надавав доступ користувачам до перегляду заборонених на території України каналів, що пропагують війну та насильство.

«36-річний фігурант створив та адміністрував 6 вебсайтів, на яких надавав доступ до телеканалів, мовлення яких заборонено в Україні. Він транслював пропаганду, фейки та заклики до геноциду українців задля отримання заробітку. Налаштована на сайтах реклама приносила правопорушнику щонайменше 6 тис. доларів на місяць», - ідеться в повідомленні.

В оселі чоловіка правоохоронці провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, що використовувалася у протиправній діяльності.

Читайте також: Кіберполіція за допомогою телеграм-ботів заблокувала понад три тисячі ворожих ресурсів

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. Вирішується питання про оголошення підозри.

Як повідомляв Укрінформ, у червні СБУ викрили жителя Одещини, який публічно виправдовував збройне вторгнення росії в Україну та підтримував дії загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-