Кіберполіція за допомогою телеграм-ботів заблокувала понад три тисячі ворожих ресурсів

Кіберполіція за допомогою телеграм-ботів заблокувала понад три тисячі ворожих ресурсів

Укрінформ
Кіберполіція за допомогою телеграм-ботів заблокувала понад три тисячі ворожих інтернет-ресурсів, аудиторія яких становила понад 23 млн осіб.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник Національної поліції Ігор Клименко, повідомляє Нацполіція у Фейсбуці.

“Завдяки небайдужості людей нам вдалося заблокувати більше 3 тисяч ворожих ресурсів із загальною аудиторією понад 23 млн осіб. Вся країна піднялася для того, щоб інформаційні ресурси російських окупантів не працювали”, - зазначив він.

Так, у бот https://t.me/stopdrugsbot громадяни надсилають посилання на ворожі канали, групи та профілі у соцмережах і месенджерах. Для блокування диверсійних ресурсів використовується канал https://t.me/stoprussiachannel, там висвітлюються детальні інструкції, як це зробити.

Також голова Нацполіції розповів про роботу підрозділу за напрямком відбиття атак ворога у кіберпросторі.

“Минулого року, коли були кібератаки на наші сервіси та органи, ми підключилися з усіма відповідними структурами. Це і СБУ, Мінцифри, Держспецзв’язку, Нацполіція. Був створений спільний центр для захисту від кібератак. І дійсно: з початку війни цих атак було достатньо багато, і наш департамент кіберполіції працює в цілодобовому режимі”, - підкреслив Клименко.

Читайте також: Кіберполіція нагадала, як убезпечити дитину від злочинів у віртуальному просторі

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони попередив українців про створення шахраями фейкової сторінки сайту “Допомагати просто” від ПриватБанку, через який пропонують отримати грошову допомогу від ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-