Офіційної евакуації з 10-кілометрової прикордонної зони на Сумщині немає

Офіційної евакуації з 10-кілометрової прикордонної зони на Сумщині немає

Укрінформ
Офіційної евакуації з прикордонних громад, що обстрілюються росіянами, не оголошувалося, але влада допомагає виїхати тим, хто бажає в інші регіони області чи за її межі.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу «Оперативна та гуманітарна ситуація в Сумському регіоні» в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Наразі та кількість постраждалих, яку ми маємо на Сумщині внаслідок постійних обстрілів в 10-кілометровій прикордонній зоні з рф, говорить, що ситуація не носить масовий характер. Обстріли відбуваються в переважній більшості по полях, підприємствах, прилітає на ліси та болота. Централізованої евакуації з прикордонних громад не оголошувалося", - сказав він.

Утім, акцентував Живицький, усі громадяни, хто мають бажання евакуюватися, можуть звертатися за допомогою до місцевої та обласної влади.

"Ми будемо допомагати переміститися по території області, в інші регіони України чи за кордон", - додав голова ОВА.

Водночас Живицький наголосив, що люди в переважній більшості не бажають евакуйовуватися.

Читайте також: Маріупольська міськрада заявила, що готова допомогти кожному, хто бажає виїхати із захопленого міста

Раніше він повідомляв, що на Сумщині було поранено 40 цивільних та близько 10 вбито через щоденні обстріли 10-кілометрової зони прикордоння Сумщини із рф. Ворог застосовує усі види важкого озброєння: задіює САУ, реактивні установки залпового вогню, міномети, гранатомети, пускають ракети з літаків та гелікоптерів.

Як зазначив Живицький, за останню добу росіяни випустили дві ракети з літаків по Хотинській громаді, також вдень 8 липня обстріляли з артилерії Миропільску громаду. Наслідки обстрілів уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-