Голова райради закликав утворити у місті Білгород-Дністровський на Одещині військову адміністрацію

Голова райради закликав утворити у місті Білгород-Дністровський на Одещині військову адміністрацію

Укрінформ
Голова Білгород-Дністровської райради Одеської області Григорій Мельниченко закликав очільника обласної військової адміністрації Максима Марченка ініціювати відсторонення мера міста з займаної посади й утворення військової адміністрації міста Білгород-Дністровський через бійку з участю голів міськради та райради, що сталася 7 липня на сесії райради.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення до очільника ОВА Мельниченко оприлюднив у Фейсбуці .

«Звернувся до начальника ОВА Максима Марченка щодо відсторонення мера м. Білгород-Дністровський Віталія Граждана з займаної посади та введення на території міста воєнної адміністрації», - зазначив Мельниченко.

За його словами, деякі депутати від уже забороненої партії ОПЗЖ намагалися зірвати сесію, заводили в оману депутатів неправдивою інформацією та заважали прийняттю важливих рішень. До сесійної зали, додав голова райради, також увірвався в неадекватному стані мер міста з двома озброєними військовослужбовцями тероборони, яких використовує як свою особисту охорону. «Мер також погрожував розправою депутатам Білгород-Дністровської райради, не реагував на зауваження, підійшов до мене і намагався нанести удар в обличчя», - додав голова райради.

Читайте також: На Одещині від поранень внаслідок ракетного удару померла працівниця бази відпочинку

Зі свого боку, мер міста повідомив у Фейсбуці, що «відстоював на сесії інтереси міської громади». А після сутички в райраді опинився у лікарні, де йому зробили аналізи на наявність у крові алкоголю та наркотиків: отримав негативний результат, а твердження Мельниченка неправдиві. Він також звинуватив райраду в неефективному управлінні майном громади, а голову райради - у порушенні регламенту та законів України.

За фактом бійки між двома посадовцями на сесії, яка сталася під час розгляду питання щодо фінансування майнового комплексу медичного призначення, поліція відкрила провадження за ознаками ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Як повідомив відділ комунікацій ГУ НП в області , обом учасникам бійки видані направлення для проходження судово-медичної експертизи для встановлення ступеню тяжкості отриманих ушкоджень.

Поліцейські опитують свідків і учасників події та переглядають зафіксоване відео для встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення та проведення повного всебічного і неупередженого розслідування.

У свою чергу, очільник Одеської ОВА у Телеграмі висловив обурення з приводу поведінки двох чиновників.

«Доводити свою силу та сміливість під час війни треба на полі бою, вбиваючи ворогів. Така поведінка є неприйнятною ні для кого. Мабуть, забули чим треба займатися на своїх посадах, то я нагадаю, і відповідна реакція обов'язково буде», - запевнив Марченко жителів Одещини.

Фото: Фейсбук Григорія Мельниченка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-