На Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі колишньому працівнику поліції

На Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі колишньому працівнику поліції

Укрінформ
Місцевому мешканцю Херсонської області, який добровільно погодився обійняти посаду керівника псевдоправоохоронного органу «Скадовського відділу народної поліції», повідомлено про підозру в колабораціонізмі.

Як передає Укрінформ, про це інформує Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

“За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ рф на територію України та захоплення Херсонщини підозрюваний вступив у злочинну змову із загарбниками та наприкінці травня 2022 року добровільно погодився на зайняття посади керівника псевдоправоохоронного органу - «Скадовського відділу народної поліції», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний, виконуючи завдання військових рф, схиляв своїх колишніх колег до співпраці з ними. За інформацією ОГП, він особисто займався підбором кандидатів та співробітників, здійснював матеріально-технічне забезпечення діяльності незаконно створеного підрозділу, а також надавав вказівки щодо незаконного затримання громадян.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: росія готується до посилення репресій на Херсонщині

Як повідомлялося, колишній працівник поліції Херсонщини підозрюється в державній зраді та співпраці з окупантами. Він добровільно розпочав «службу» у незаконно створеному органі – «ГУ поліції в Херсонській області».

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-