На деокупованих територіях треба оперативно відбудувати майже 40 тисяч об'єктів - ОП

На деокупованих територіях треба оперативно відбудувати майже 40 тисяч об'єктів - ОП

Укрінформ
На звільнених від російських загарбників територіях України необхідно оперативно відбудувати майже 40 тисяч об’єктів.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко сказав під час онлайн-виступу на круглому столі "Разом з Україною. Механізми взаємодії органів місцевої та регіональної влади у воєнний час", повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОП.

За його словами, уже зараз на деокупованих територіях необхідно оперативно відбудувати майже 40 тисяч об'єктів, серед яких – 400 шкіл, 600 садочків та лікарень, а також об'єкти водо-, газо-, тепло- та електропостачання. Решта об'єктів – житлова інфраструктура.

Крім того, Тимошенко поінформував, що паралельно триває робота над довгостроковим проєктом відновлення та трансформації Української держави в сучасну, сильну, європейську та комфортну країну.

Заступник керівника Офісу Президента уточнив, що попередня оцінка втрат України від російської військової агресії наразі перевищує 700 мільярдів доларів, але ця цифра зростає, адже війна триває.

Читайте також: Конференція у Лугано: Принципи і умови міжнародної допомоги з відбудови

Тимошенко наголосив, що під час відбудови країни буде реалізовано найкращий світовий досвід. "Основні принципи – це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, запровадження "зелених" технологій, безбар'єрність, прозорість", – підкреслив заступник керівника ОП.

Тимошенко нагадав, що план повоєнної відбудови було представлено на Міжнародній конференції з питань відновлення України в Лугано. За її результатами європейська спільнота підтримала створення ефективної координаційної платформи між українським урядом та всіма двосторонніми й багатосторонніми партнерами, організаціями й міжнародними фінансовими донорами для підготовки та реалізації цього плану.

Основою ухваленої декларації стала низка критеріїв та методів відновлення. Зокрема, у ній зазначається, що Україна очолюватиме процес відновлення, втілюватиме його разом з міжнародними партнерами. Задекларовано спрямованість на реформи, прозорість, підзвітність, верховенство права, демократичну участь. Також ідеться про залучення низки стейкхолдерів, гендерну рівність та інклюзію, сталий розвиток.

Читайте також: Тимошенко розповів представникам Ради Європи про план швидкого відновлення України

Як повідомлялося, станом на 1 липня в Україні від російських загарбників деокуповано 1 027 населених пункти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-