Окупаційна влада затримала у Маріуполі два іноземні судна - Reuters

Окупаційна влада затримала у Маріуполі два іноземні судна - Reuters

Укрінформ
Російська окупаційна влада захопила два іноземні вантажні судна та намагається їх присвоїти.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters із посиланням на документи окупаційної влади.

“Підтримувані росією сепаратисти захопили два судна під іноземними прапорами в східноукраїнському портовому місті Маріуполь, заявивши, що вони тепер вважаються “державною власністю”, що стало першою подібною дією проти комерційного пароплавства”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: росія заздалегідь планувала знищити Маріуполь – мер

Зазначається, що російська окупаційна влада повідомила власників суден про “силове вилучення рухомої власності із примусовим перетворенням її у державну власність”, і що жодних компенсацій за це виплачено не буде.

Перше захоплене судно належить ліберійській компанії “Smarta Shipping” та прибуло до порту Маріуполя 21 лютого для завантаження вантажем металу. російська влада місяць тримала у полоні 19 членів екіпажу, але згодом звільнила їх.

Інше судно - панамське “Blue Star”. Коли саме воно прибуло до Маріуполя не повідомляється.

Читайте також: Жителі окупованого росіянами Маріуполя вмирають від нестачі ліків

В українському МЗС заявили, що знають про намір “російської окупаційної влади у Донецьку створити “національний” флот із крадених у Маріуполі суден”. У відомстві додали, що збирають інформацію стосовно ситуації.

Зазначимо, що за даними Міжнародної морської організації, в українських портах залишаються заблокованими понад 80 іноземних суден. Деякі з них - на окупованих рф територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-