Жителя Миколаївщини судитимуть за пропаганду війни

Жителя Миколаївщини судитимуть за пропаганду війни

Укрінформ
Справу щодо жителя Баштанського району Миколаївської області за обвинуваченням у пропаганді війни передали до суду.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Слідством встановлено, що 67-річний чоловік, використовуючи соціальні мережі, поширював матеріали із закликами до агресивної війни та до розв'язування воєнного конфлікту в Україні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протиправна діяльність чоловіка задокументована на початку березня 2022 року, після чого він упродовж трьох місяців переховувався від правоохоронних органів.

Баштанська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно фігуранта, який обвинувачується у пропаганді війни (ст. 436 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Читайте також: Директора однієї з київських шкіл судитимуть за держзраду

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-