У Херсонській мерії заявляють, що загарбники намагаються «задавити» бізнес

У Херсонській мерії заявляють, що загарбники намагаються «задавити» бізнес

Укрінформ
На Херсонщині загарбники намагаються «задавити» бізнес, відбирають у підприємців майно та скуповують за безцінь агропродукцію.

Про це в ефірі телемарафону заявив в.о. заступника міського голови Херсона Роман Головня, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз склалася така ситуація, що окупанти звужують кільце, намагаються задавити не тільки бізнес, а й працівників різних структур, які мають працювати за законами України, за Женевською конвенцією, і зараз усіх намагаються загнати під цю співпрацю з рф, бізнес у тому числі», - сказав Головня.

За його словами, цей тиск, зокрема, у фінансових розрахунках. Загарбники маніпулюють курсом: заявили курс рубля до гривні 2/1, тепер – 1,5. Вони також змушують бізнес «перереєструватися» і знімають «податки» у ручному режимі, готівкою.

«А якщо людина виявляє проукраїнські погляди, то її намагаються максимально притиснути, і непоодинокі випадки, що майно відбирається», - зазначив Головня.

Читайте також: росіяни розганяють фейки, що Україна відмовилася платити пенсії на Херсонщині

За його словами, фермерів змушують продавати агропродукцію за грабіжницькими цінами.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні російські загарбники відібрали у власників ресторан "Мускат".

У Херсоні російські загарбники планують відкрити відділення "Промсвязьбанка", включеного до списку санкцій. Водночас вони заблокували українські фінансові установи та всі можливості завозити гривневу масу до регіону.

Також 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів.

Загарбники оголосили, що скуповуватимуть у херсонських фермерів зерно по 85-95 доларів за тонну, що в кілька разів менше за ринкову ціну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-