Кім про евакуацію з Миколаївщини: Мало не палицями людей виганяємо

Кім про евакуацію з Миколаївщини: Мало не палицями людей виганяємо

Укрінформ
Деякі мешканці прифронтових населених пунктів Миколаївської області, які залишилися у своїх будинках, відмовляються евакуюватися.

Як розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв'ю Радіо Свобода, їх доводиться мало не "палицями виганяти", передає Укрінформ.

Він зазначив, що люди "вже звикли до війни" і не завжди прислухаються до порад.

"Сьогодні були, наприклад, прильоти дванадцяти ракет, але ми маємо нуль жертв. Велике спасибі", – сказав Кім.

Читайте також: На Миколаївщині за добу внаслідок обстрілів поранені п'ятеро людей

Натомість за межами Миколаєва від обстрілів на лінії зіткнення постраждали п'ятеро осіб. "Це основна проблема, з якою ми стикаємося та працюємо щодня", – зазначив голова ОВА.

На запитання, як проходить евакуація з прифронтових селищ, він відповів: "Ми вивезли звідти всіх, хто цього хотів, а тепер мало не "палицями виганяємо" інших. Вони відмовляються, підписують документи про відмову, не хочуть їхати звідти. Нам доводиться туди їздити, привозити їжу, умовляти, щоб вони були евакуйовані".

Читайте також: Кім показав кадри влучання російської ракети у багатоповерхівку в Миколаєві

Водночас, за словами Кіма, можливість вивезти людей є.

"У нас достатньо транспорту і людей, які цим займаються. Є евакуація і до Миколаєва, і до інших регіонів України, і за кордон. Ми перевозимо до Миколаєва, потім служби розбираються, хто куди може виїхати", – сказав Кім.

Читайте також: Ворог вдарив по Миколаївщині ракетами – одна влучила у підприємство, іншу збила ППО

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-