Слідчі СБУ працюють на місці ракетного обстрілу у Сергіївці

Слідчі СБУ працюють на місці ракетного обстрілу у Сергіївці

Укрінформ
На місці ракетного обстрілу збройними силами російської федерації села Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області, внаслідок якого загинули 19 людей, працюють слідчі Служби безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"СБУ невідкладно розпочала розслідування ракетного обстрілу цивільних об’єктів в Одеській області – наразі на місці воєнного злочину загарбників уже працюють слідчі Служби безпеки", - повідомив голова СБУ Іван Баканов.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також: Кількість жертв ракетного удару по Сергіївці зросла до 19

Ракетний удар загарбники завдали вночі літаками стратегічної авіації Ту-22 – ворог вдарив трьома ракетами Х-22 по дев'ятиповерховому житловому будинку та двом базам відпочинку.

Вже підтверджена загибель щонайменше 19 людей. Серед них дві дитини. Госпіталізували 38 людей, з яких шестеро дітей та вагітна жінка. Одна дитина, яку дістали з-під завалів, перебуває у комі. Ще восьмеро людей звернулися за медичною допомогою. З-під завалів врятовані восьмеро людей.

У багатоквартирному будинку повністю зруйнований цілий під’їзд. Рятувальні роботи тривають.

Читайте також: Ракетний обстріл Одещини: вже відомо про 18 загиблих і 30 поранених

"Загарбники не можуть перемогти на полі бою, тож вдаються до підлого вбивства мирного населення. Після того, як ворога вибили з острова Зміїний, він вирішив відповісти цинічним обстрілом цивільних об’єктів. Цим самим росія вкотре підтвердила статус країни-терориста. Для неї база відпочинку – така ж ціль, як і військова база. Мета рф – буквальне знищення України та наших громадян. Та ми докладемо максимум зусиль, аби всі причетні до цього кричущого воєнного злочину понесли найсуворіше покарання – встановимо не тільки тих, хто здійснював постріли, а й конкретних осіб, які віддали наказ», - заявив Баканов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, під завалами бази відпочинку у Сергіївці залишаються троє людей, з них двоє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-