У МКІП перевіряють інформацію про загибель директорки Святогірського заповідника

У МКІП перевіряють інформацію про загибель директорки Святогірського заповідника

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики отримало інформацію про ймовірну загибель директорки Святогірського історико-архітектурного заповідника Світлани Шарабан.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва.

"Ми маємо інформацію, яка поки не отримала офіційного підтвердження, оскільки це зараз складно перевірити через відсутність доступу, про ймовірну загибель директорки Святогірського історико-архітектурного заповідника Світлани Шарабан. Було виявлено авто з тілом", - сказала Чуєва.

Читайте також: росія вчинила 407 воєнних злочинів проти української культурної спадщини - МКІП

Вона додала, що зв'язок із Світланою Шарабан перервався ще в квітні, відомо також, що загинула її сестра.

"У нас поки немає оптимістичних припущень, що вона могла залишитися живою. Якщо це підтвердиться - це серйозна втрата серед нашого фахового середовища", - сказала Чуєва.

Святогірський державний історико-архітектурний заповідник був створений в 1980 році, складається з комплексу пам'яток історії та культури ХVII-XIX ст. в тому числі Святогірської Свято-Успенської Лаври. Всього в заповіднику близько 30 пам'яток історії та архітектури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-