У Маріуполі експрацівник банку отримав підозру за введення «рубльових зон»

У Маріуполі експрацівник банку отримав підозру за введення «рубльових зон»

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру колишньому працівнику банку, який запроваджував «рубльові зони» у тимчасово захопленій території Маріуполя.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру у колабораційній діяльності колишньому працівнику банківської установи (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний, який раніше очолював місцеве відділення приватного банку, вступив у змову з представниками російських військових адміністрацій та забезпечив в захопленому місті функціонування псевдоутворення – «Центральный республиканский банк днр в городе Мариуполь».

Для організації його роботи він також здійснював підбір кадрів із числа колишніх та діючих співробітників українських фінансових установ.

Також чоловік сприяв військам рф у витісненні з обігу української гривні та запровадженні на тимчасово захоплених територіях так званих «рубльових зон».

Читайте також: У захопленому Куп’янську освітяни-колаборанти намагаються організувати навчання за роспрограмою

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня у Луганській області колишньому депутату районної ради повідомили про підозру в колабораціонізмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-