На Запоріжжі через ворожі обстріли майже 23 тисячі людей без світла і понад 86 тисяч - без газу

На Запоріжжі через ворожі обстріли майже 23 тисячі людей без світла і понад 86 тисяч - без газу

Укрінформ
На Запоріжжі через ворожі обстріли, які руйнують інфраструктуру, 22 909 жителів області залишаються без електроенергії, а 86 428 - без газопостачання.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Запорізької ОВА, передає Укрінформ.

"На сьогодні, 30 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 22 909 абонентів у 80 населених пунктах Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

При цьому протягом минулої доби ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновило енергопостачання 340 родин у м. Пологи та с. Пологи, що були знеструмлені кілька днів тому через пошкодження трансформаторних підстанцій російськими загарбниками.

Але вже сьогодні зранку внаслідок ворожих обстрілів виникли нові пошкодження електрообладнання Оріхівського районного відділення, були знеструмлені ще 2 090 домівок у 3 населених пунктах. Також у м. Запоріжжя через пошкодження обладнання в одній з трансформаторних підстанцій, що сталося цієї ночі, наразі без енергоживлення 42 абоненти.

У Гуляйпільському та Василівському районах через активні бойові дії та/або відсутність доступу до місць пошкодження мереж вчора аварійно-відновлювальні роботи не проводилися, нових відключень не зафіксовано.

"За наявною інформацією на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 86 428 абонентів у 110 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Минулої доби через пошкодження внаслідок обстрілів магістрального газопроводу діаметром 400 мм у районі с. Мирне Пологівського району повністю без газопостачання залишилися 5 417 споживачів м. Оріхів та 4 прилеглих сільських населених пунктів.

Через ведення бойових дій та недопуск до місць пошкоджень проводити аварійно-відновлювальні роботи не має можливості.

Читайте також: Із Запоріжжя дозволений виїзд на тимчасово захоплені території

Як повідомляв Укрінформ, через пошкодження магістрального газопроводу біля с.Мирне без газу можуть залишитися три райони Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-