До лікарень країни доставляють лисичан, яких росіяни обстріляли касетними снарядами

До лікарень країни доставляють лисичан, яких росіяни обстріляли касетними снарядами

Укрінформ
До лікарень усієї України продовжують доставляти жителів Лисичанська, яких російські війська обстріляли касетними снарядами.

Про це повідомив у Телеграмі голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

“Поранення у понад 20 осіб дуже серйозні: лікарі з усієї країни зараз рятують життя людям, які просто намагалися поповнити запаси води. Так, вчора до медзакладів Краматорська госпіталізовано трьох жителів Лисичанська. До Дніпра доставили двох дітей – 14-ти та 15-ти років, – які також перебували у черзі за водою 27 червня. Є поранені лисичани й у Львові. У багатьох місцевих жителів важкі ушкодження”, - написав очільник ОВА.

Читайте також: Лисичанськ всипаний мінами, пересуватися містом небезпечно - Гайдай

Він зауважив, що ситуація в Лисичанську наразі нагадує те, що відбувалося в Сєвєродонецьку трохи більш як місяць тому, на початку штурму міста, коли починали займатися будинок за будинком.

Загарбники не зупиняються ні перед чим, керівник ОВА пригадав, як одного разу в Сєвєродонецьку, коли вони не могли протягом довгого періоду просунутися далі, випустили по одному з перехресть міста близько 200 снарядів з різних видів озброєння, перетворивши на попіл декілька будинків.

За інформацією Гайдая, зараз російська армія продовжує наступ за напрямком Вовчоярівка – Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ.

Читайте також: Ворог готує наступ на Слов’янськ та намагається оточити Лисичанськ

Обстріляні Золотарівка, Вовчоярівка та Лисичанськ, учора ворог також атакував у бік Спірного, що на самій адмінмежі Луганщини та Донеччини і поблизу Верхньокам’янки, але вимушений був відійти.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня російські війська обстріляли цивільних жителів Лисичанська, які вийшли поповнити запаси питної води. Унаслідок обстрілу вісім людей загинули, серед них одна дитина, більш як 20 осіб поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-