Меру Херсона вдавалося балансувати, але загарбники встановили дедлайн - депутат облради

Меру Херсона вдавалося балансувати, але загарбники встановили дедлайн - депутат облради

Укрінформ
Меру захопленого Херсона, якого 28 червня викрали російські військові, до цього часу вдавалося балансувати, але з 1 липня загарбники встановили дедлайн, коли вже не можна було «сидіти на двох стільцях».

Таку думку висловив депутат облради, радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Ситуація з мером Херсона… Колихаєв не єдиний, є ще мер Нової Каховки Коваленко, які не побували в застінках окупанта, яким все ж таки вдавалося тим чи іншим способом балансувати і знаходити, як я кажу, спільні інтереси, на превеликий жаль…Окупант поставив ультиматум, що з 1 липня всі комунальні підприємства мають перепідписати контракти і перейти на заробітну плату в рублях…Тобто, наступив такий дедлайн, коли вже неможливо було балансувати», - зазначив Хлань.

Читайте також: Мер Херсона Колихаєв відмовився співпрацювати з російською владою

Як пояснив Хлань, до цього часу Колихаєв керував комунальними підприємствами, незважаючи на те, що російські загарбники «призначили» свого «гауляйтера» обласного центру Кобця. Зараз у Колихаєва не залишилося вибору - або визнавати, що комунальні підприємства переукладають контракти з із загарбниками і тоді, відповідно, Колихаєв став би зрадником України і колаборантом, чи заперечити загарбникам і сказати їм тверде «ні». Сидіння на двох стільцях нині вже не вдалося, сказав Хлань.

Хлань зазначив, що наразі «ми будемо спостерігати» за тим, як буде розвиватися ця ситуація.

Також, за його словами, виникає проблема з нарахуванням заробітних плат бюджетниках обласного центру, оскільки міський голова є носієм електронних ключів.

Хлань нагадав, що мери, які виїжджали із захопленої території, продовжували працювати на відстані.

Як повідомляв Укрінформ, прессекретар мера Херсона впевнена, що викрадення Ігоря Колихаєва російськими військовими пов'язане із відмовою міського голови співпрацювати з окупаційною владою. Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від «новопризначеного» гауляйтера, де той запрошував його обговорити майбутню «організацію взаємодії». За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов, поінформувала прессекретар.

Раніше міський голова заявляв, що вірний присязі, і тому не залишив місто. Своєю чергою голова Херсонської ОВА Геннадій Лагута заявив, що міський голова мав залишити захоплений обласний центр, записавши звернення до населення і пояснивши городянам, щоб не панікували і намагалися залишити окуповані території.

Читайте також: Херсонська колаборантка Кузміч отримала підозру

російські загарбники зайняли будівлю Херсонської міськради 25 квітня.

У той же час заступник мера Херсона Роман Головня сказав, що він виконував свої функції, поки до мерії не увійшли загарбники, це сталося в середині березня.

На Херсонщині 28 березня у місті Гола Пристань загарбники викрали міського голову Олександра Бабича, його доля досі невідома.

Поліція Херсонської області, станом на 22 червня, відкрила 408 кримінальних проваджень про зникнення безвісти мирних жителів області, наразі відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених невідома.

Постійна представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених жителів області вивозять до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-