У Кременчуці вже розібрали 60% завалів ТЦ, обстріляного рф

У Кременчуці вже розібрали 60% завалів ТЦ, обстріляного рф

Укрінформ
У Кременчуці вже розібрали 60% завалів торгового центру, обстріляного росіянами у понеділок.

Про це під час пресконференції у Кременчуці заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Монастирського, до рятування громадян було долучено близько 1000 осіб, це - рятувальники, військові, представники місцевої адміністрації, комунальних служб Кременчука. Він також висловив вдячність тим, хто долучився і долучається до розбору завалів, гасіння пожежі, що виникла, і ліквідації наслідків цієї події.

Міністр наголосив, що зазвичай такий розбір завалів триває близько тижня.

“Наразі можемо сказати про розбір 60% завалів цього ТЦ. Ще 40 % залишилося нерозібраними. Тому цифри щодо жертв ще не кінцеві. (Відповідні спеціалісти — ред.) будуть намагатися розібрати до завтрашнього ранку, і буде відомо про кінцеву цифру загиблих”, - поінформував Монастирський.

За його даними, наразі відомо про 59 поранених, які учора звернулися до лікарні, 25 з них було госпіталізовано, і 1 особа, на жаль, померла у лікарні.

“У нас є, на жаль, і один потерпілий серед рятувальників, який учора потрапив у лікарню якраз через швидкість розбирання (завалів — ред.), через те, що при витягуванні тіл у нього було отруєння чадним газом. Наразі з ним усе у порядку, але він також постраждав”, - заявив очільник МВС.

За його словами, кримінальне провадження щодо цієї події наразі веде СБУ.

“Стаття, по якій здійснено цей злочин, передбачає довічне позбавлення волі. Аналітики СБУ і Нацполіції встановили, який саме полк авіації здійснив цей злочин, і вже є перші імена льотчиків, які злітали на ТУ-22, який здійснив ці фатальні постріли”, - сказав міністр.

Монастирський також поінформував, що у Кременчуці зустрівся з генпрокурором Іриною Венедіктовою та обговорив ситуацію

“Ми спілкувалися щодо того, що докази цього злочину будуть зібрані належним чином, оформлені і передані, у тому числі, у міжнародні інституції, які долучать ці матеріали до своїх проваджень”, - сказав він.

Читайте також: Дії адміністрації ТЦ у Кременчуці будуть предметом окремого розслідування - Монастирський

При цьому посадовець уточнив, що ця будівля є абсолютно цивільним об’єктом.

“Тут ніколи не розташовувалися ні ЗСУ, ні інші військові формування, тут немає бункерів і складів зі зброєю. Тому це цільове влучання саме у цивільний об'єкт. Тут - не військовий об'єкт, і навколо військових об'єктів немає. Ні військових частин, ні військових складів поблизу, у радіусі найближчих 5 км, немає”, - наголосив він.

Як повідомлялося, 27 червня дві російські ракети вдарили по місту Кременчук Полтавської області. Одна ракета впала на стадіон, а друга влучила у торгівельний центр, де перебували орієнтовно 1000 людей.

У Кременчуку оголосили триденну жалобу, 28-30 червня, за загиблими внаслідок ракетного удару російських військ.

Зі свого боку заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував, що унаслідок ракетного обстрілу торгівельного центру у Кременчуку на Полтавщині загинуло більше 20 людей, 59 постраждали, пошуки тривають.

Фото: Полтавська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-