В Одеській області заборонили виходити на човнах на лимани та озера

В Одеській області заборонили виходити на човнах на лимани та озера

Укрінформ
На Одещині прикордонники заборонили власникам маломірних плавзасобів виходити під час воєнного стану на лимани та озера.

Як передає Укрінформ, відповідне розпорядження оприлюднила у Фейсбуці пресслужба Одеського прикордонного загону ДПСУ.

«За компетенцією Сил оборони, в межах заходів правового режиму воєнного стану для забезпечення безпеки судноплавства, громадської безпеки і порядку, заборонено вихід та перебування маломірних плавзасобів у внутрішніх водоймах Одеської області», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Тилігульському, Малому Аджалицькому і Будацькому лиманах, південній частині Дністровського лиману (Шабо – Затока – Кароліно-Бугаз – Роксолани – Овідіополь), а також на озерах Сасик, Шагани, Алібей та Бурнас, уточнили прикордонники.

Право виходу на ці водойми залишено лише суб’єктам господарювання «у світлий час доби на підставі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських об’єктах, дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду в режимі спеціального товарного рибного господарства».

Читайте також: Через ракетний удар по Одещині постраждали вісім людей, серед них - дитина

Цим суб’єктам господарювання, що планують здійснювати рибний промисел наступної доби, необхідно щодоби заздалегідь подавати для затвердження списки маломірних плавзасобів з їх екіпажами до територіального органу ДПСУ. У разі різкої зміни воєнної обстановки належить діяти у суворій відповідності до встановлених військовим командуванням обмежень.

Зазначається, що обмеження діятимуть до завершення дії в Україні правового режиму воєнного стану або до окремого розпорядження ДПСУ.

Як повідомлялося, Верховна Рада у травні продовжила термін дії воєнного стану до 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-