У Херсоні телеканал-колаборант розпочав мовлення на російському супутнику

У Херсоні телеканал-колаборант розпочав мовлення на російському супутнику

Укрінформ
Херсонський телеканал «ВТВ+» розпочав мовлення на російському супутнику.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

«Херсонський «ВТВ+» розпочав мовлення на російському супутнику. Це ще одне підтвердження співпраці каналу з російськими загарбниками», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Національна рада вже фіксувала прояви колабораціонізму з боку «ВТВ+». Так, ще у квітні телеканал почав транслювати програми за участю зрадника України володимира сальдо. Регулятор уже поінформував про виявлені факти Службу безпеки України.

Після виконання всіх моніторингових процедур Національна рада надасть інформацію РНБО з метою накладання санкцій на ліцензіата відповідно до закону, зазначають у Нацраді.

Регулятор нагадує, що телеканал «ВТВ+» удався до співпраці з окупантами і колабораціоністами, використовує свої програми для поширення пропаганди, маніпулятивної і неправдивої інформації.

Читайте також: У Херсоні росіяни зламали хребет 70-річній журналістці через відмову здати український паспорт

Національна рада вкотре наголошує, що жодне українське медіа не має бути використане проти своєї держави. Український медіарегулятор фіксує всі спроби колабораціонізму в інформаційному просторі та закликає жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту таких телеканалів, не вірити поширюваній ними інформації, за допомогою якої вони намагатимуться дискредитувати українську владу і послабити боротьбу з окупантом.

Національна рада також закликає ліцензіатів, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, негайно інформувати регулятора про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні й примусові дії щодо персоналу компаній.
Нацрада наголошує, що особливо у воєнний час регулятор потребує нових механізмів, які дають змогу швидко реагувати на подібні випадки. Зокрема, необхідно надати можливість Національній раді анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки.

Читайте також: У Херсоні загарбники планують відкрити відділення підсанкційного банку

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня у Херсоні агресор захопив приміщення ТРК «Суспільне мовлення: Херсон». Загарбники розмародерили будівлю Суспільного мовника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-