На Запоріжжі через обстріли рф 84 населені пункти без електрики та понад 100 - без газу

На Запоріжжі через обстріли рф 84 населені пункти без електрики та понад 100 - без газу

Укрінформ
Через ворожі обстріли у Запорізькій області без енергопостачання залишаються абоненти у 84 населених пунктах, у 108 н.п. - без газопостачання.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Телеграмі, передає Укрінформ.

"На сьогодні, 26 червня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання 23 641 абонент у 84 населених пунктах Запорізької області", - йдеться у дописі.

Зазначається, що за минулу добу через обстріли без електрики залишилися 1 113 родин у селах Пологи, Костянтинівка, Решетилівське та Чумацьке Пологівського району, а також 940 домогосподарств у м. Степногірськ та с. Приморське Василівського району. Крім того, на ранок через пошкодження повітряної лінії передач було порушено енергоживлення 8 споживачів у м. Запоріжжя.

Читайте також: На Донеччині від російських обстрілів загинув цивільний, ще восьмеро поранені

За інформацією ОВА, ситуація із газопостачанням в області залишається без змін.

"За наявною інформацією, на сьогодні по області без газопостачання перебуває 80 985 абонентів у 108 населених пунктах. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області", - зазначили в обладміністрації.

Наголошується, що через ведення бойових дій та недопуск фахівців до місць пошкоджень проводити аварійно-відновлювальні роботи не має змоги.

В ОВА також поінформували, що на сьогодні у м. Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих селах Василівського району відсутнє водопостачання. Через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина м. Пологи. Крім того, внаслідок обстрілів у м. Оріхів та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району пошкоджено водопровідні мережі, артезіанські свердловини та інші споруди.

Читайте також: У Запорізькій ОВА спростували інформацію щодо можливого умисного затоплення шахт

Унаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки м. Василівка та смт Степногірськ Василівського району. Стоки без очищення скидаються до р. Карачокрак і далі потрапляють у р. Дніпро.

Як повідомлялося, за інформацією Міненерго, станом на 25 червня через пошкодження, зумовлені бойовими діями, залишалися знеструмленими близько 745 населених пунктів, загалом близько 579,2 тисячі споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-