В Ізюмі загарбники створили підрозділ «народної міліції» та обіцяють роботу за їжу – ЗМІ

В Ізюмі загарбники створили підрозділ «народної міліції» та обіцяють роботу за їжу – ЗМІ

Укрінформ
У тимчасово захопленому місті Ізюм Харківської області загарбники створили «народну міліцію» та попереджають місцевих жителів, що з 1 липня продуктові наборі отримуватимуть лише ті, хто працює.

Про це повідомляє в Фейсбуці місцеве видання «Обрії Ізюмщини», передає Укрінформ. 

«Так звана «місцева влада» Ізюма створила підрозділ «народної міліції». Як повідомляє пропагандистська листівка «Ізюмський телеграф», до лав «народної міліції» вступили колишні працівники поліції та добровольці. «Народна міліція» співпрацює у тісному контакті з комендатурою, військовою поліцією і 60-ою мотострілецькою бригадою рф. Новостворений підрозділ колаборантів проводить рейди на вулицях і ринках міста, забезпечує охорону адміністративних та громадських будівель», - повідомляє ізюмське ЗМІ.

Зазначається, що пропагандисти в своїй листівці закликають ізюмчан дотримуватися законодавства та буди патріотами батьківщини, але не вказують, якої країни.

Також самопроголошена влада попереджає жителів міста, що гуманітарна допомога з 1 липня буде надаватися лише працюючим і пенсіонерам.

«У місті встановлений 6-денний рабочий тиждень, і за 6 годин роботи на добу видається один продуктовий набір», - повідомляє ЗМІ.

Читайте також: У Маріуполі стрімко погіршується гуманітарна ситуація – в місті критично не вистачає їжі

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували м. Ізюм на початку березня та не погоджують гуманітарних коридорів. Із 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіудари, вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто окуповане. Загарбники викрадають людей за списками, складеними за допомогою колаборантів.

За даними міського голови Валерія Марченка, до звільнення Ізюма відновити водопостачання та електрику практично неможливо через масштабні руйнування підстанцій і мереж. У місті залишаються заблокованими від 12 до 15 тис. жителів, яким гостро не вистачає продуктів і медикаментів.

Фото: Ізюм LIVE/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-