росіяни вкидають «фейки» про свої танки на Житомирщині – намагаються посіяти паніку

росіяни вкидають «фейки» про свої танки на Житомирщині – намагаються посіяти паніку

Укрінформ
росіяни намагаються посіяти паніку серед жителів прикордонних районів Житомирщини, "вкидаючи" фейки про танки в місті Овруч або про проникнення ворожих диверсантів.

Про це сказав Суспільному начальник Коростенської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк, передає Укрінформ.

Жодних танків в Овручі не було, а саме місто ніхто не захоплював, підкреслив голова РВА, усе це – інформаційно-психологічні вкиди з боку рф.

Читайте також: Скібіцький: білорусь тримає на кордоні з Україною до 6000 військових, головна загроза - ДРГ

"Все це для того, щоб посіяти паніку серед населення прикордонних районів. До прикладу, зараз надходить інформація, що ворожі диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) хочуть проникнути на територію України. Але ж ви розумієте, що там стоять і прикордонники, і військові – з нашого боку кордон посилено охороняється. Аби ці ДРГ мали хоч якийсь шанс сюди проникнути, треба багато що зробити – в тому числі, наприклад, дезорієнтувати населення, щоб воно почало панікувати і масово виїжджати, створюючи на прикордонних територіях атмосферу хаосу. Хаос може слугувати прикриттям для проникнення ворожих ДРГ на територію", – поінформував Тарасюк.

За його словами, на кордоні, починаючи з 24 лютого, активно триває зведення додаткових фортифікаційних споруд.

Читайте також: Над Житомирщиною сили ППО збили близько 10 ракет

"Це неперервний процес – підготовка йде постійно, на кордоні і будуються, і окопуються. Стіни на кордоні з білоруссю поки що не зводять, але військово-інженерна підготовка триває", – сказав Тарасюк.

Він закликав населення прикордонних територій Житомирщини не панікувати та не розповсюджувати інформаційні вкиди від рф.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 25 червня російські війська випустили 24 ракети по військових об’єктах навколо Житомира, загинув один військовослужбовець, ще один отримав поранення. Українська ППО збила ще близько 10 ракет, які цілили по об'єктах інфраструктури області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-