Система оповіщення про повітряну тривогу зараз покриває до 80% підконтрольної території Харківщини

Система оповіщення про повітряну тривогу зараз покриває до 80% підконтрольної території Харківщини

Укрінформ
На Харківщині система оповіщення населення про надзвичайні ситуації, через яку повідомляється в тому числі про повітряну тривогу та загрозу ракетних ударів, у перші дні повномасштабного вторгнення вийшла з ладу.

Про це повідомив на брифінгу у Kharkiv Media Hub директор департаменту цивільного захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Іван Сокол, передає кореспондент Укрінформу.

«Після першого дня військової агресії, фактично уже на третій день, система оповіщення просто «лягла». Її доводилося приводити до ладу практично кожного дня дуже великими стараннями сумісно з ПАТ «Укртелеком», ДСНС, працівниками цивільного захисту, волонтерами та місцевою владою. На даний час зусиллями всіх вищеперелічених представників вдалося налагодити систему оповіщення, яка наразі працює на 70% та покриває практично 70 чи 80 навіть (з кожним днем цей процент збільшується) відсотків території неокупованого Харківського регіону", — розповів Сокол.

Читайте також: Із початку війни на Харківщині з-під завалів витягли 179 тіл загиблих

Керівник департаменту зауважив, що сирени на деяких підприємствах були пошкоджені в результаті авіабомбардувань і ракетних ударів.

Сокол наголосив, що на допомогу швидко прийшли програмісти, і був розроблений мобільний додаток «Повітряна тривога». Саме на нього варто орієнтуватися харків'янам.

«Туди сигнал приходить трохи швидше, ніж вмикаються сирени. На 3-4 секунди більше часу для того, щоб сховатися», - сказав Сокол.

Водночас він зауважив, що деякі мешканці міста нехтують сигналами сирен, чим наражають на небезпеку своїх дітей.

Як повідомлялося, третина території Харківської області перебуває в окупації. За даними обласної поліції, офіційно підтверджено загибель 860 цивільних осіб унаслідок дій рф на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-