Читав під примусом із папірця: росіяни змусили працівника ЗАЕС записати неправдиве звернення

Читав під примусом із папірця: росіяни змусили працівника ЗАЕС записати неправдиве звернення

Укрінформ
Усе сказане у відеозверненні працівника пресслужби Запорізької АЕС Андрія Туза не відповідає дійсності, бо записане під примусом, як і інтерв'ю, яке він ніби добровільно дав російським ЗМІ.

Про це повідомив у Телеграм-каналі НАЕК "Енергоатом", передає Укрінформ.

"23 червня 2022 року, у російських засобах масової інформації, Telegram-каналах і численних окупаційних пабліках масовано розповсюдили відеозвернення та інтерв’ю заступника начальника управління по роботі з громадськістю та ЗМІ Андрія Туза про нібито підтримку ним російських окупантів, а також про «замовлення від ВВС та київської влади» на «неправдиві» сюжети про сам факт і перебіг захоплення росією Енергодару та ЗАЕС", - йдеться в повідомленні.

У Енергоатомі зазначили, що практично вся озвучена Андрієм Тузом інформація, не враховуючи особистих даних, є неправдивою, і абсолютно очевидно, що озвучена під примусом з боку російських загарбників.

Читайте також: Енергоатом за час війни зазнав збитків більш як на 40 мільярдів

Зрозуміло, що текст відеозвернення заздалегідь підготовлений росіянами: у відео Андрій Туз, йдучи «прекрасним містом Сочі», читає з якогось папірця, який просто не потрапляє в кадр.

Сам факт його «відпустки» у Сочі також переконливо свідчить про насильницький характер його перебування там, адже жодному працівнику вже четвертий місяць поспіль захопленої російськими військами Запорізької атомної електростанції навіть на думку не спало б «поїхати відпочивати» до будь-якого міста рф.

Саму інформацію, яку «озвучив» та «розповів» Андрій Туз, легко спростувати, адже є документальні відеозаписи та численні фото, зроблені самими енергодарцями під час добровільних патріотичних акцій, спрямованих на те, щоби не пустити ворога ні у своє місто, ні на Запорізьку АЕС, наголосили в НАЕК.

Читайте також: Росіяни викрали 11 працівників Запорізької АЕС

Слова про «замовлення ВВС та київської влади» на створення неправдивих сюжетів, нібито «знятих поза межами міста і далеко від атомної станції», спростовуються саме таким відео. А кількість людей, які виходили на акції, не залишає жодних сумнівів у їхній непримусовості та щирості. Як підтверджують факт обстрілів станції її зруйновані та пошкоджені будівлі, а головне, - загибель трьох нацгвардійців, яких ховали всім містом.

"Енергоатом" вкотре звертає увагу світової громадськості та міжнародних інституцій, зокрема й "атомних", на те, що в місті-супутнику найбільшої атомної електростанції Європи та на ній самій відбуваються дедалі жорсткіші залякування та викрадення людей із подальшими катуванням і тортурами, щоб вибити такі «зізнання» й «інтерв’ю».

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов зауважив у Телеграмі, що таких «покаянь», зроблених під дулами автоматів і в катівнях, окупанти вже випустили в ефір немало, щоб дезорієнтувати українців. Під їх безжальні жорна потрапили начальник пожежно-рятівного загону Віталій Троян, депутат міської ради Андрій Джунь та інші енергодарці, які теж «зізнавалися». Але будь-яка мисляча людина бачить ціну цим «зізнанням», розуміючи, яким чином вони були отримані.

Читайте також: Працівника Південноукраїнської АЕС підозрюють у підтримці збройної агресії рф проти України

Мер закликав усіх не поспішати вішати ярлики на людей, адже саме на це розраховує ворог.

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька АЕС із 4 березня тимчасово захоплена російськими військами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники Росатома.

російські загарбники завдали Запорізькій атомній станції шкоди майже на 40 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-