Ціна питання 10 тисяч: у Маріуполі росіяни заробляють на похованнях

Ціна питання 10 тисяч: у Маріуполі росіяни заробляють на похованнях

Укрінформ
В окупованому Маріуполі російські терористи проводять так званий «перепис населення», забороняючи українцям залишати місто. Крім того, приватні похоронні команди з РФ пропонують свої послуги з поховання за 10 тисяч грн за тіло.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«В окупованому Маріуполі проводиться так званий «перепис населення». Під час процедури у людей вимагають документи, що посвідчують особу, а також проходження процедури дактилоскопії (фіксація відбитків пальців). Наразі місцевим жителям заборонено залишати місто. Одночасно тут працює декілька знімальних груп російських телеканалів, які мають завдання продемонструвати «налагодження мирного життя»», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Людям у Маріуполі загрожують інфекції, які неможливо уявити в сучасному світі – Зеленський

Як зазначається, попри відсутність будь-якого заробітку в більшості населення, постійно зростають ціни на товари та послуги. Зокрема, вартість півторалітрової пляшки води складає близько 100 гривень, кілограма свинини – 600 гривень.

Також в місті працюють приватні похоронні команди з РФ. Ціна їхніх «послуг» – 10000 гривень за одне тіло, повідомили в пресслужбі.

Читайте також: У Маріуполь за «довгим рублем» приїхали лікарі з депресивних районів росії

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч депортовано до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-