На Житомирщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства

На Житомирщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства

Фото
Укрінформ
Притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства, відкрили у Житомирській області.

Про це заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні на Житомирщині відбулася знакова подія – відкриття шелтера для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Центр відкрили під патронатом першої леді Олени Зеленської, яка опікується підтримкою постраждалих, а також створенням притулків, «гарячих ліній», центрів надання допомоги, мобільних бригад», - зазначив Тимошенко.

За наведеним ним даними, на Житомирщині за останні три місяці зафіксовано 1 634 випадки домашнього насильства, з них 1 404 від жінок та 230 - від чоловіків.

Завдяки реалізації державної субвенції у 2021 році сім територіальних громад Житомирщини вже отримали кошти на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, в сумі понад 21 млн грн, додав Тимошенко.

«Тепер у притулку люди, які постраждали від домашнього насильства, зможуть не лише знайти прихисток та сховатися від кривдника, а й отримати психологічну, соціальну та правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів», - підкреслив він.

Заступник керівника ОП зазначив, що найголовніше завдання нині – сформувати нульову толерантність до насильства, щоб звести самі випадки до мінімуму.

Читайте також: Стамбульска Конвенція: ратифікація, значення для України

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко поінформував про відкриття центру комплексної підтримки переселенців «Я-Маріуполь» у Кропивницькому. Мета - допомагати маріупольцям, які тимчасово знайшли прихисток у Кіровоградській області. У центрі можна отримати гуманітарну, психологічну, юридичну, соціальну допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-