Оголосили підозру російському військовому, який катував жителя села на Чернігівщині

Оголосили підозру російському військовому, який катував жителя села на Чернігівщині

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру військовому російської федерації, який катував та вибивав дані про українських захисників із жителя села Слобода Чернігівської області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

"За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури встановлено і повідомлено про підозру військовослужбовцю збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 6 березня підозрюваний наказав своїм підлеглим, особи яких на сьогодні не встановлені, доставити до магазину в селі Слобода місцевого жителя, аби отримати від нього відомості про розташування та переховування військовослужбовців Збройних сил України.

Встановлено, що після виконання наказу фігурант протягом 30 хвилин бив чоловіка дерев'яним руків'ям від лопати по нирках, ногах та інших частинах тіла, завдавши йому сильного фізичного болю. Не отримавши необхідної інформації, підозрюваний наказав підлеглим продовжити знущання і залишив приміщення.

Повернувшись, фігурант сам продовжив бити чоловіка металевою ніжкою від стільця, погрожував убити дружину та сина, а потім вилив на потерпілого три пляшки легкозаймистої рідини та грозився підпалити.

Читайте також: Міжнародні експерти зібрали великий обсяг інформації про злочини рф в Україні - прокурор МКС

В ОГП наголосили, що своїми діями російський військовий порушив вимоги Женевської конвенції щодо жертв міжнародних збройних конфліктів.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці встановили особу військовослужбовця збройних сил російської федерації, який знущався над жителями села Вишневе Чернігівської області, та повідомили йому про підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-