Колискова матері і проповідь батька: Львів попрощався із загиблим на війні Артемієм Димидом

Колискова матері і проповідь батька: Львів попрощався із загиблим на війні Артемієм Димидом

Фото, відео
Укрінформ
У Львові сотні людей прийшли попрощатися і провести в останню путь воїна і героя Артемія Димида, який загинув 18 червня на Донеччині.

Про прощання містян розповів у Телеграмі мер Львова Андрій Садоовий, передає Укрінформ.

"Львів прощається з Героєм Артемієм Димидом. Такі люди тримають над нами небо. Молоді, але настільки величні. Артемій буде жити вічно у спогадах і усмішках друзів та рідних. Не забудемо!" - написав міський голова.

Він також повідомив, що Український католицький університет створює фонд імені Артемія Димида, коштом якого буде оплачуватись навчання студентів-істориків. Стипендію в університеті надаватимуть пластунам, які вступатимуть на бакалаврські та магістерські програми УКУ.

Читайте також: Держдеп підтвердив загибель другого американця у боях за Україну

Багатолюдна похоронна процесія пройшла містом, сурмач зіграв останню мелодію для Артемія з міської ратуші, прощання з воїном відбулося в гарнізонному храмі Петра і Павла.

Попрощалися з Артемієм (пластове псевдо Курка) за пластовими традиціями.

Останнє слово синові сказав батько - відомий священник Михайло Димид, прощальну колискову просто в церкві заспівала мати іконописиця Іванка Крип'якевич-Димид.

Читайте також: Загинув командир батальйону «Карпатська Січ» Олег Куцин

Родина загиблого героя просить замість квітів на могилу поповнити Стипендійний фонд імені Артемія Димида, у спогадах та повідомленнях ставити мітку #КуркаСпить.

27-річний Артемій Димид був пластуном, випускником історичної програми УКУ, партійцем Української Галицької партії, служив у добровольчому батальйоні.

Про смерть сина першою повідомила його матір – Іванка Крип’якевич-Димид. За її словами, Артемія накрило мінометним вогнем неподалік Донецька. Батько Артемія - отець Михайло Димид, перший ректор УКУ, викладач, капелан Майдану, правнук відомого українського історика Івана Крип’якевича.

Артемій Димид після початку бойових дій на сході України у 2014 році брав участь у боях в районі Широкого, пізніше перевівся в спеціальний підрозділ «Гарпун».

Читайте також: На прощанні з Романом Ратушним грали трембіти

Після повернення з АТО активно подорожував, займався парашутним спортом.

24 лютого 2022 року перебував у США, проте відразу після початку повномасштабного вторгнення вирушив в Україну на передову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-