Громади Чернівецької та Вінницької областей отримали допомогу від U-LEAD

Громади Чернівецької та Вінницької областей отримали допомогу від U-LEAD

Укрінформ
Програма "U-LEAD з Європою" передала гуманітарну допомогу для громад Вінницької та Чернівецької областей.

Про це Укрінформу повідомили в U-LEAD.

Так, пакет гуманітарної допомоги “Прихисток” отримали 10 громад Чернівецької області, які прихистили велику кількість внутрішньо переміщених осіб. Вуличний освітлювач, потужні генератори, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, ковдри, базові та гігієнічні набори та баки для води й інші речі допоможуть громадам наростити спроможність допомоги переселенцям.

“Ми прагнемо посилити наші громади у процесі створення гідних умов для переселенців. Наш регіон став другим домом для багатьох українців зі сходу та півдня України. І важливо допомогти зараз людям забезпечити перші свої потреби та зберегти віру у свою державу. Тому наша робота і допомога має бути тут”, - наголошує керівниця Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Чернівецькій області Тетяна Татарчук.

Серед громад, які активно долучилися до приймання ВПО, – Банилівська сільська рада. Комунальна установа Банилівської сільської ради «Комсервіс» отримала важливу для громади, переселенців та воїнів ЗСУ допомогу, наголошує Банилівський сільський голова Василь Соломко.

“U-LEAD у мирний час допомагає нам у впровадженні децентралізації, реформуванні освіти та охорони здоров’я. Ми отримали підтримку у розвитку місцевого самоврядування для кращого виконання наших функцій та обов’язків. А вже сьогодні, у складний воєнний час, ми отримуємо предметну допомогу для переселенців”, - сказав Соломко.

Крім того, Дашівська, Оратівська, Томашпільська, Іллінецька, Барська, Хмільницька, Мурованокуриловецька, Тульчинська, Лука-Мелешківська та Калинівська громади Вінниччини отримали пакети підтримки від U-LEAD з Європою. Підтримка громадам сприятиме зростанню спроможності розв'язувати проблеми переселенців та ліквідовувати наслідки обстрілів росіян.

Читайте також: Рятувальники завезли у Бахмут та Лисичанськ ліки, воду й продукти

“У перші місяці було складно швидко прийняти тисячі людей з інших регіонів. Наразі ми відпрацювали цю систему роботи, а наданий пакет допомоги посилить наші можливості”, - наголосив Дашівський селищний голова Сергій Тітаренко.

Як повідомлялося, у квітні-травні понад 250 громад України отримали невідкладну допомогу від U-LEAD, яка стала в пригоді під час подолання наслідків воєнних дій на територіях громад. Зокрема, громадам передали генератори, освітлювачі, ланцюгові пили, відрізні машини, необхідні для первинних ремонтних робіт, пов'язаних із наслідками воєнних дій. Також для облаштування прихистків для переселенців Програма надає намети, похідні ліжка, каремати, спальні мішки, ковдри, баки для питної води на 1000 літрів, потужні генератори, базові та гігієнічні набори. Крім того, експерти Програми консультують і надають роз'яснення щодо актуальних питань законодавства, продовжують проводити інформаційні сесії.

Читайте також: Україна вдячна ООН за гуманітарну підтримку переселенців та цінує гостинність інших країн – МЗС

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-