На захопленому Запорізькому залізорудному комбінаті є загроза зараження поверхневих вод

На захопленому Запорізькому залізорудному комбінаті є загроза зараження поверхневих вод

Укрінформ
У зв'язку з захопленням загарбниками Запорізького залізорудного комбінату існує ризик зараження водоносних горизонтів, обласна влада вивчає ситуацію.

Про це в ефірі національного телемарафону сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

“Минулого тижня був захоплений Запорізький залізорудний комбінат. Він не працює з березня, там зупинено виробництво, але це єдине в Україні підприємство, яке видобуває залізну руду з глибини 1 км. ... Руда на 68% містить залізо, вона фактично не потребує збагачення. Але особливість підприємства в тому, що якщо не будуть працювати насосні станції, відкачувати воду, то фактично за 3,5 тижня з 1 км рівень води підніметься на відмітку “мінус 30”, і це може мати важкі наслідки - зараження поверхневих вод і всіх горизонтів залізною рудою”, - сказав Старух.

За його словами, наразі скликали комісію ТЕБ та НС, вивчається ситуація, щоб надалі вживати заходів, аби не допустити її погіршення.

Як повідомлялося, російські загарбники проникли на територію Запорізького залізорудного комбінату та перешкоджають керівництву підприємства, проводять незаконні дії щодо майна ЗЗРК.

Читайте також: У Запорізькій області ворог накопичує бойову техніку та особовий склад

З території ПрАТ "Запорізький залізорудний комбінат” загарбники викрали 54 вантажні вагони з рудою.

Адміністрація ЗЗРК заявила про втрату контролю за діяльністю підприємства. Відповідну заяву подано керівництвом підприємства до Служби безпеки України та правоохоронних органів.

Фото: biz.censor.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-