Зеленський приїхав на Миколаївщину

Зеленський приїхав на Миколаївщину

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочою поїздкою у Миколаївській області.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Зеленський поінформував про проведення наради щодо важливих питань регіону. "Обговорили стан економіки, відновлення водопостачання, ситуацію в сільського господарстві. Окрему увагу приділили загрозам із суходолу та з моря. Не припиняємо працювати заради перемоги України", – зазначив Президент.

Пресслужба глави Української держави повідомила, що в контексті ситуації в сільському господарстві обговорювалися,, зокрема, проблеми, пов’язані зі збором цьогорічного врожаю, забезпеченням фермерських господарств необхідним технічним обладнанням та пальним. Також учасники наради зосередилися на розв'язанні питання наявності приміщень для зберігання зернових та формування нових логістичних шляхів.

Окрім того, представники військового командування регіону доповіли Президентові про ситуацію в зоні бойових дій на суходолі та в акваторії Чорного моря.

Так, учасники наради обговорили загрози із суходолу, зокрема, з боку невизнаного Придністров’я, з моря, а також розглянули ситуацію на острові Зміїний. Значну увагу під час обговорення приділили матеріально-технічному забезпеченню окремого угруповання військ "Примор’я" та його оборонним потребам.

Зеленський вручив низку державних нагороди. За вагомий особистий внесок у захист державного суверенітету й територіальної цілісності України, мужність і самовіддані дії, виявлені під час оборони населених пунктів від російських загарбників, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено голову Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, орденом "За мужність" ІІІ ступеня – міського голову Миколаєва Олександра Сєнкевича. Глава держави також присвоїв військове звання бригадного генерала полковнику Андрію Гнатову.

Водночас Президент оглянув будівлю Миколаївської ОДА, яка зазнала руйнувань унаслідок ракетного удару російських військ. Голова Миколаївської ОВА розповів про обставини обстрілу та про 37 жертв цього злочину.

Зеленський доручив надати необхідну допомогу сім’ям загиблих унаслідок обстрілу будівлі. "Важливо, щоб ми вирішили, як можемо допомогти членам цих сімей, не маємо забувати про них", – сказав глава держави.

Як повідомлялося, через обстріли російськими військовими Миколаїв отримав збитків від пошкодження комунального майна на понад 450 млн грн. Крім того, агресор пошкодив понад 280 багатоквартирних будинків, 4 з них не підлягають відновленню, а також 374 приватних будинки, з яких 36 зруйновано повністю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-