На Житомирщині судитимуть вчительку української мови, яка заперечувала російську агресію

На Житомирщині судитимуть вчительку української мови, яка заперечувала російську агресію

Фото
Укрінформ
У Житомирській області судитимуть вчительку української мови, яка заперечувала збройну агресію російської федерації проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Житомирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої жительки за фактом публічного заперечення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України та публічних закликів до підтримки рішень і дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Фото: Офіс Генпрокурора
Фото: Офіс Генпрокурора

Слідство встановило, що вчителька однієї зі шкіл Житомира під час засідання методоб’єднання вчителів-мовників переконувала колег, що в Україні не війна, а “військова спецоперація” збройних сил рф, які надають допомогу “братському” українському народу.

Обвинувачена стверджувала, що українські засоби масової інформації дезінформують населення про наслідки дій росіян у містах і селах, зокрема називала розстріли мирних жителів Бучі "постановочними сюжетами".

Читайте також: СБУ підозрює в колаборантстві ще двох «посадовців» з Луганщини

Як повідомляв Укрінформ, 14 червня у Києві правоохоронці повідомили про підозру чоловіку за здійснення колабораційної діяльності. За інформацією слідства, фігурант закликав у соцмережі до підтримки дій росії та невизнання державного суверенітету України на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-