СБУ підозрює в колаборантстві ще двох «посадовців» з Луганщини

СБУ підозрює в колаборантстві ще двох «посадовців» з Луганщини

Укрінформ
СБУ підозрює у колаборантській діяльності чоловіка, який на пропозицію російських загарбників очолив «адміністрацію Попаснянського району» так званої «лнр».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє 3-тєуправління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Задокументовано, що раніше протягом кількох років він служив окупаційному режиму «головою адміністрації» окупованого Первомайська. Після того, як путінська орда зайняла територію Попасної, рашисти доручили посаду місцевого «гауляйтера» цьому колаборанту зі стажем. Очевидно, що знайти на цю роль зрадника із місцевих мешканців для них виявилося складно», - йдеться в повідомленні.

До речі, з 2015 року фігурант перебуває у розшуку за підозрою в участі у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу).

Читайте також: Щодо колаборантів відкрили вже понад 700 проваджень - Єнін

Також слідчі СБУ задокументували колаборантську діяльність та повідомили про підозру мешканці Троїцького, яка на пропозицію російських загарбників добровільно обійняла посаду начальника «Привільського відділу життєзабезпечення Троїцького району» так зв. «лнр».

Посіпакам загарбників доведеться відповідати перед законом за ч. 5 ст. 111-1 КК України (Колабораційна діяльність).

Читайте також: Українці надіслали у чатбот єВорог понад 940 заяв про колаборантів

У СБУ нагадують, що за добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, передбачається до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-