Більшість мешканців Донеччини розуміють необхідність евакуації - Кириленко

Більшість мешканців Донеччини розуміють необхідність евакуації - Кириленко

Укрінформ
На Донеччині влучання ворожих ракет і снарядів по цивільній інфраструктурі відбувається у тому числі й під чітким корегуванням людей, які знаходяться у самих містах, і СБУ їх виявляє.

Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає кореспондент Укрінформу.

«Лінія фронту під постійними обстрілами і вдень, і вночі. Обстріли міст відносно віддалених від лінії фронту, на жаль, теж з періодичністю відбувається… Руйнується цивільна інфраструктура, на жаль, гине й отримує тяжкі поранення місцеве населення… Ми повинні розуміти, що влучання ракет, снарядів відбувається і під конкретним чітким корегуванням», - сказав глава області.

Він наголосив, що СБУ виявляє корегувальників ворожого вогню з-поміж місцевих мешканців, додавши, що не здатен збагнути, як можна лояльно ставитися до рф.

Читайте також: росіяни поранили двох мирних мешканців Донеччини

За словами Кириленка, більша частина населення області розуміє, що треба евакуюватися, аби зберегти життя та не заважати військовим боротися с російськими загарбниками.

«Чи змінюється щось у людей? Напевно, так, змінюється. Але та частина населення, яка має чітку позицію, вона дослухається, вона розуміє, що необхідно виїжджати із зони комфорту. Аби зберегти своє життя і здоров’я та не заважати військовій адміністрації, ЗСУ бути сконцентрованим на тому, щоб зупинити ворога і в подальшому його нищити та звільняти всю територію», - заявив керівник ОВА.

Читайте також: Кириленко спростовує фейк про заборону евакуації зі Слов'янська та Бахмута

Він також запевнив, що влада області продовжує робити те, що повинна робити. «Гуманітарні набори, ліки, все завозиться до міст. Усі очільники міських військових адміністрацій на місцях і на постійному зв’язку зі мною, вони отримують все необхідне», - зазначив Кириленко.

Як повідомлялося, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак українські захисники чинять запеклий опір агресорові.

Фото: Андрій Баштовий, Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-