Кириленко спростовує фейк про заборону евакуації зі Слов'янська та Бахмута

Кириленко спростовує фейк про заборону евакуації зі Слов'янська та Бахмута

Укрінформ
На Донеччині не буде заборони евакуації мирних мешканців зі Слов'янська та Бахмута, інформація про те, що при загостренні бойових дій начебто буде заборонена евакуація - це брехня російської пропаганди.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«У соцмережах поширюють інформацію, начебто при загостренні бойових дій буде заборонена евакуація зі Слов'янська та Бахмута. Це — відверта брехня, яка підспівує російській пропаганді», - написав очільник області.

Він зазначив, що Донецька ОВА разом із місцевою владою, рятувальниками, поліцією та військовими здійснює евакуацію цивільних з найпершого дня повномасштабного вторгнення.

«Ми евакуюємо всіх охочих, навіть під ворожими обстрілами. Евакуюємо постійно і безплатно. При цьому важливо, щоб евакуація була своєчасною. Кожен виїзд під обстрілами — це загроза не тільки для тих, хто виїжджає, але й для тих, хто вивозить», - підкреслив Кириленко.

Читайте також: У Миколаєві спростували фейк із соцмереж про епідемію холери

Він вкотре закликав людей евакуюватися вчасно і не чекати, поки активні бойові дії дійдуть до кожного дому.

«І ще — не вірте маячні із незрозумілих джерел. Війна іде не тільки на полі бою, але й в інформаційному просторі. Довіряйте тільки офіційним джерелам інформації!», - наголосив керівник ОВА.

Читайте також: Ворог розсилає фейкові повідомлення про повторний наступ на Київщину

Як повідомлялося, російські війська наразі намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети не досягнуто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-