На Луганщині росіяни пошкодили або зруйнували 113 шкіл та 38 лікарень

На Луганщині росіяни пошкодили або зруйнували 113 шкіл та 38 лікарень

Укрінформ
На Луганщині ворог пошкодив або зруйнував 113 шкіл та 38 лікарень, 17 корпусів вишів, припинили діяльність 479 промислових підприємств.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Він зазначив, що це тільки попередні дані. Інформація про руйнування та збитки додається щодня, дещо з запізненням надходять факти із нещодавно окупованих територій.

«Через постійні артобстріли та бомбардування ушкоджено щонайменше 17 будівель закладів вищої освіти, 113 закладів загальної середньої освіти, 50 дитячих садочків, 16 спортивних об’єктів, 7 закладів соцзахисту, 38 закладів охорони здоров’я, 68 закладів культури, 34 адмінбудівлі, 7 ЦНАПів, 7 вокзалів, 37 об’єктів життєзабезпечення», – повідомив Гайдай.

За його словами, на сьогодні проведення господарської діяльності на території області неможливе - втратили можливість працювати тисячі фізичних осіб-підприємців, 3 408 підприємств, у тому числі 479 промислових. Їхні майнові комплекси перебувають у зоні активних бойових дій та зазнають значних пошкоджень та руйнувань. Економічні втрати обчислюються сотнями мільярдів гривень, наголосив начальник ОВА.

Він додав, що інформацію щодо завданих збитків державним, комунальним та приватним суб’єктам господарювання Луганської області внаслідок російської агресії можна надавати за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1Riv5jLwBqRnlHQ-iCdnEnWPUsAhtC8pMApR7WrqPDFg/viewform?edit_requested=true. Щотижня такі дані надаються Мінекономіки для прийняття управлінських рішень.

Читайте також: На Луганщині ЗСУ знищили понтонну переправу

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: Фейсбук Луганської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-