У Бердянську більшість освітян не погодилася співпрацювати зі загарбниками

У Бердянську більшість освітян не погодилася співпрацювати зі загарбниками

Укрінформ
У тимчасово захопленому Бердянську, де тиск на працівників освіти з боку ворога щодня посилюється, більшість освітян не погоджуються на співпрацю зі загарбниками.

Про це у Телеграмі повідомила Бердянська міська рада, передає Укрінформ.

“Постійний тиск, залякування та погрози з боку окупаційної влади на адресу працівників освіти у Бердянську не припиняються та з кожним днем стають усе жорстокішими. Але більшість педагогів тримаються, і ми пишаємось ними”, - йдеться у дописі.

За інформацією міськради, у місті працює 16 дошкільних закладів, водночас погодилися на співпрацю з загарбниками 4 завідувачі. З ними припинені трудові відносини і вони позбавлені повноважень. На їхні місця призначені виконувачі обов’язків з боку української влади.

“З майже 800 працівників дитячих садочків погодились співпрацювати (з ворогом - ред.) близько 200 працівників з числа молодшого технічного персоналу та лише близько 100 педагогів садків. З ними теж припинені трудові відносини”, - зазначили в міськраді.

Читайте також: Мерія окупованого Бердянська радить городянам не платити за воду та газ

Повідомляється також, що директори двох із 18 шкіл погодились на співпрацю з загарбниками, з ними припинені трудові відносини та вони позбавлені повноважень. Замість них керівниками шкіл також призначені виконувачі обов’язків.

“З майже 1000 працівників шкіл погодились на співпрацю не більше 50 вчителів та 150 працівників з молодшого технічного персоналу. З усіма ними також припинені трудові відносини”, - зауважили у міськраді.

Наголошується, що у відділі освіти виконкому Бердянської міської ради звільнено 5 працівників - колаборантів на чолі з самопроголошеною "головою відділу освіти" Шадуриною. З іншими працівниками, які погодились на співпрацю з ворогом, припинені трудові відносини.

"Відділ освіти надалі повноцінно функіонує у місті Запоріжжі із працівниками, що виконують владні повноваження відповідно до українського законодавства", - наголосили у міськраді.

Як повідомлялося, у Бердянську загарбники призначили "міського голову" та заступників. У місті є проблеми з українським зв'язком та інтернетом.

Фото ілюстративне: Бердянська Спеціалізована Школа 16

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-