Волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня - міський голова

Волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня - міський голова

Укрінформ
На першому в Україні саміті щодо сталої відбудови міст волонтери презентували проєкти відновлення Ірпеня.

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, передає Укрінформ.

"Не просто відбудувати, а вдихнути нове життя і надати нові креативні та сучасні напрямки комплексного розвитку - під таким девізом волонтери презентували сьогодні проєкти відновлення Ірпеня", - зазначив Маркушин.

За його словами, майже 300 архітекторів, дизайнерів, проєктантів та інших фахівців з України та різних куточків світу відгукнулися на заклик та, розділившись на групи, розробили понад 30 проєктів відбудови інфраструктурних об’єктів, що були зруйновані та пошкоджені загарбниками. Зокрема, йдеться про Центральний будинок культури та клуб "Романівка", міський стадіон "Чемпіон" та ДЮСШ, дитсадки, школи, міські площі, а також транспортне планування та веломережі.

За словами посадовця, наступним етапом буде доопрацювання проєктів, їх аналіз девелоперами та обрання найкращих пропозицій.

"Ну і звісно, продовжуємо активно шукати благодійників та спонсорів, які допоможуть нам втілити ці проєкти в життя якнайшвидше. Щиро вдячний усім волонтерам за пророблену роботу!" - зазначив Маркушин.

Перший саміт щодо сталої відбудови міст організований міськрадою та інвестрадою Ірпеня.

Читайте також: Канадець передасть частину лотерейного виграшу на відбудову України

Як повідомляв Укрінформ, радник міського голови Ірпеня Андрій Літвинов заявив, що в місті пошкоджено 80% об'єктів, близько 3 тисяч будівель не підлягають відновленню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-