Відновлення пошкодженого внаслідок ракетного удару будинку в Одесі планується завершити восени – ОП

Відновлення пошкодженого внаслідок ракетного удару будинку в Одесі планується завершити восени – ОП

Укрінформ
Роботи з відновлення пошкодженої внаслідок російського ракетного удару багатоповерхівки в Одесі, що сталося наприкінці квітня, планується завершити восени цього року.

Про це заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В Одесі триває відновлення багатоповерхівки, в яку росіяни влучили крилатою ракетою наприкінці квітня. Після влучання ракети в цю багатоповерхівку, загинуло 8 людей, серед них – немовля", – зазначив Тимошенко.

Він уточнив, що у двох секціях були пошкоджені чотири поверхи – несучі конструкції, системи водопостачання, водовідведення, енергопостачання та ліфтове обладнання.

За його словами, наразі вже повністю відновлені перекриття третього поверху та всі вертикальні елементи будівлі. Встановлюється опалубка для перекриття четвертого поверху.

Тимошенко поінформував, що повністю відновити бетонні несучі конструкції планується в липні. Заступник керівника ОП додав, що після цього будуть зведені стіни, прокладатимуть інженерні мережі та монтуватимуть вікна і двері.

"Усі роботи плануємо завершити восени. Будинок відновимо, але людей не повернемо. Це трагедія нашого сьогодення", – констатував він.

Читайте також: Японія відправить до Одеси портативні установки для очищення води - посол

Як повідмлялося, напередодні Великодня російські війська завдали ракетний удар по Одесі. Внаслідок цього загинуло вісім людей, серед яких тримісячне немовля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-