Тікаючи з-під Харкова, війська рф кидали поранених, бо вантажили награбоване – Герой України Федосенко

Тікаючи з-під Харкова, війська рф кидали поранених, бо вантажили награбоване – Герой України Федосенко

Укрінформ
Тікаючи в травні з-під Харкова, військові рф кидали своїх поранених, натомість вантажили награбовані в українців речі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Герой України, командир 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Павло Федосенко, під керівництвом якого підрозділи бригади утримували оборону Харкова, а зараз ведуть контрнаступ, відтісняючи ворога до межі Харківської області.

«Що я можу сказати про ворогів… Хвалити їх не буду однозначно. Мародери, бомжі. Ми бачили залишки їхніх захоплених позицій, КСП батальйонів – це жах. Вони в одному місці і поранених тримали, і їли, і до туалету, вибачте, ходили. Коли ми вибивали росіян з Циркунів, наприклад, вони там кидали своїх поранених, особовий склад, натомість на техніку вантажили пральні машини тощо і тікали з цим награбованим барахлом у бік росії. Поваги до них ніякої немає, росіяни – це армія варварів. А от їхнім командирам я хотів би сказати, щоб вони зняли рожеві окуляри, поглянули навколо. Ми все одно переможемо. Бо вони б’ються за путіна, а ми – за Батьківщину», - сказав Федосенко.

Він наголосив: надзвичайно важливо було перехопити ініціативу в перші 10 днів повномасштабного вторгнення, що і зробили захисники Харкова. росіян вибили з міста, вони втратили момент раптовості й зрозуміли, що більше їм до обласного центру не пробитися.

Читайте також: Павло Федосенко, Герой України

«Звичайно, ворога недооцінювати не можна. А от бити його можна і треба. Коли ми переломили ситуацію і почали наступати, бійці відчули впевненість у своїх силах. Натомість ворог був деморалізований, адже остаточно втратив надію на те, що швидко, спокійно і без спротиву закінчить війну», - зазначив командир 92-ї ОМБр.

Федосенко також наголосив, що регулярні війська рф воюють підло та з максимальною кількістю танків, артилерії, перевищуючи українські спроможності в десятки разів. Від самого початку використовують все: і авіацію, і вертольоти, і танки, і «Буратіно», і артилерію всіх видів.

«Але ми вистояли. Навчилися захищатися від будь-яких ударів. Зараз максимально використовуються усі види боїв – маневрена оборона, наступальні дії, рейдові дії. І для їх ефективного проведення необхідно якомога більше зброї. Ми успішно й професійно користуємося протитанковими засобами NLAW та Javelin, ПЗРК Stinger та Piorun, наданими нам міжнародними союзниками. Але всього треба більше. Ця зброя має бути у всіх підрозділах у максимальній кількості. Крім того, нам потрібні танки та артилерія великої дальності ураження. І чим більше боєприпасів, тим краще», - сказав Герой України.

Як повідомлялося, 92-га ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка з 24 лютого боронить Харківщину. Противник мав відчутну перевагу, проте бригада знищила багато техніки та живої сили противника. Після цього зайняла оборону по периметру Харкова. Військові разом із силами територіальної оборони, Нацгвардією, поліцією, цивільними громадянами вибили російські війська, які прорвалися в місто. Наразі бригада веде контрнаступ, відтісняючи ворога до межі Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-