Зранку у Миколаєві лунали вибухи, Сумщину обстріляли з території рф – ситуація у регіонах

Зранку у Миколаєві лунали вибухи, Сумщину обстріляли з території рф – ситуація у регіонах

Укрінформ
Вранці російські війська вкотре обстріляли зі своєї території Сумську область, а також зранку вибухи лунали в Миколаєві.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 13 червня.

На Сумщині ніч пройшла тихо, але зранку ворог знову почав обстріли. Есманська громада близько 6-ї години ранку була обстріляна з міномета. Після 7-ї ранку пролунало близько 30 вибухів. Вогонь вівся з території росії. Постраждалих та руйнувань немає. Протягом доби росіяни продовжували обстріли прикордоння з важкого озброєння, артилерії та мінометів. Жертв і руйнувань цивільної інфраструктури немає.

У Дніпропетровській області війська рф обстріляли з "Ураганів" житлові квартали Зеленодольської громади. У Зеленодольську, за попередніми даними, одна людина загинула, п’ятеро поранені. У Великій Костромці — без постраждалих. В обох населених пунктах зруйновані та пошкоджені будинки.

Читайте також: росія ще у червні може втратити в Україні 40 тисяч своїх військовихЗеленський

У Харкові ніч пройшла з обстрілами, минулої доби інфраструктуру Шевченківського райну міста росіяни обстрілювали з РСЗВ. За попередніми даними, жертв і потерпілих немає. У Харківській області упродовж доби агресори обстрілювали Чугуївський, Богодухівській та Ізюмський райони. Одна людина постраждала у Коробочкиному Чугуївського району.

У Луганській області російські війська ведуть інтенсивні артобстріли Лисичанська. Загинули троє місцевих жителів – чоловік і жінка, а також шестирічний хлопчик. Вночі у місті згорів торговельний комплекс, пошкоджено чотири будинки, споруди шахти. Крім того, 11 будинків росіяни зруйнували у Врубівці, чотири – в Золотому, у Гірському – два будинки і дитсадок. Українські воїни успішно відбили штурмові дії на напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха–Врубівка. Ворог відновив наступальні дії у районі Золотого. Троє людей загинули та одна людина поранена.

У Донецькій області активні бойові дії тривають поблизу Авдіївки, Мар'їнки, Красногорівки, Святогірська, Лимана. Сьогодні вночі війська рф завдали авіаційних ударів по Бахмуту і селу Удачне. Зруйновані та пошкоджені близько 50 приватних будинків, два готелі, залізнична інфраструктура, трансформаторні підстанції, електромережі. Область залишається без газу, частково - без електрики і води. Евакуація населення продовжується.

Зранку в Миколаєві лунали вибухи. Інформація уточнюється. Вчора вдень ворог вів обстріли у Широківській громаді. За попередньою інформацією, потерпілих немає, пошкоджені житлові будинки і зруйновані фермерські склади. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється. За попередньою інформацією, пошкоджені житлові будинки.

Читайте також: Керівництво рф поширює фейки про «день росії», аби додати «святу» значущості - ЦПД

12 червня жителі Херсона проігнорували "день росії", організований загарбниками. За інформацією жителів Херсонської області, заходи без глядачів, проте за участі російських "зірок" пенсійного віку, відбулися у всіх великих містах. Практично весь Бериславський район потерпає від вибухів та обстрілів, мародерств і знущань росіян. Більшість сіл перебувають без води, світла і газу.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-