Ракетний удар по Тернопільщині, бої за Сєвєродонецьк, обстріли та пожежі - ситуація в областях

Ракетний удар по Тернопільщині, бої за Сєвєродонецьк, обстріли та пожежі - ситуація в областях

Укрінформ
У Донецькій області вдалося частково відновити електропостачання, а в Херсонській області російські загарбники планують для відзначення дня росії привезти людей із тимчасово окупованого Криму для масовки.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 12 червня.

На Донеччині тривають ворожі обстріли позицій українських військових і прифронтових населених пунктів. За добу двоє людей загинули і 10 були поранені. росіяни спрямовують зусилля на нищення критичної інфраструктури. Вчора в районі Торецька були пошкоджені електромережі, що призвело до відключення електропостачання частини області — Торецька, Краматорська, Слов'янська, Костянтинівки, Дружківки. Станом на ранок вдалося частково відновити електропостачання. Проте Донеччина залишається без газу і частково - без води. Евакуація населення триває.

Читайте також: ЗСУ знищили вже близько 32 150 російських загарбників

У Луганській області війська рф здійснюють постійні штурмові дії та артобстріли Сєвєродонецька і прилеглих селищ. Вчора ворог влучив на територію транспортного цеху ВО "Азот", де сталося займання. Пошкоджено одне із приміщень ТОВ "НВО "Сєвєродонецький склопластик". росіяни також поцілили в полігон рятувальників, розташований за містом. Під масований обстріл потрапили селища Павлоград і Синецький. По 10 будинків росіяни знищили в Золотому і Врубівці, два — в Миколаївці. У Лисичанську зруйновані чотири будинки, а також торговельний центр і магазин. Одна людина загинула, двоє поранених.

У Тернопільській області вчора ввечері російські ракети влучили на територію Чортківської громади, є травмовані люди, їм надається допомога. Деталі уточнюються.

Читайте також: Ворог гатив по селах Запорізької області з "Градів", "Смерчів" та авіації

У Харкові вночі ворожих обстрілів зазнав Шевченківський район. Постраждалих немає. Вночі росіяни обстріляли Безруки Харківського району, горів приватний будинок. Близько 5-ї години ранку агресори знову обстрілювали Золочівську громаду. Загорівся будинок, постраждалих немає. Загалом за добу поранення через обстріли отримали троє людей у Харківському районі. Двоє загинули у Чугуївському та Богодухівському районах.

У Миколаївській області вночі російські війська обстрілювали с. Парутине Куцурубської громади Постраждалих і пошкоджень немає. Тривали обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація про потерпілих і пошкодження уточнюється. Вчора вдень і вночі ворог обстрілював Широківську громаду. За попередньою інформацією, постраждалих і пошкоджень немає.

Читайте також: Унаслідок збройної агресії рф в Україні поранені 508 дітей

У Херсонській області російські загарбники планують відзначати день росії. За інформацією пропагандистських ЗМІ, заходи відбудуться по всій області, а для масовки можуть бути привезені люди із Криму. Є інформація про можливі провокації.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській, Київській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-