Унаслідок збройної агресії рф в Україні поранені 508 дітей

Унаслідок збройної агресії рф в Україні поранені 508 дітей

Укрінформ
Внаслідок повномасштабної збройної агресії рф загинули 287 дітей та понад 508 поранені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

"Станом на ранок 12 червня 2022 року більше ніж 795 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 287 дітей загинули та понад 508 поранені", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 217, Харківській - 149, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 53, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 30, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

Читайте також: На Запоріжжі через обстріли рф зруйновані близько 3000 об’єктів, з них десятки - школи й дитсадки

У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще 16 дітей на Харківщині.

Зокрема, 3 червня через обстріл загарбниками м. Балаклея отримала поранення 11-річна дівчинка. Внаслідок обстрілу м. Харкова 30 травня з мінно-вибуховими пораненнями до лікувального закладу доставлено 16-річного хлопця. Також, стало відомо, що внаслідок обстрілу автомобіля на початку збройної агресії в м. Харків отримав поранення 17-річний хлопець.

Читайте також: У Маріуполі діти розбирають ворожі ящики від набоїв для багаття, щоб приготувати їжу

Як повідомлялося, російські військові обстріляли житлові квартали Дергачів на Харківщині касетними бомбами. Поранення отримали двоє місцевих жителів.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-