На Запоріжжі через обстріли рф зруйновані близько 3000 об’єктів, з них десятки - школи й дитсадки

На Запоріжжі через обстріли рф зруйновані близько 3000 об’єктів, з них десятки - школи й дитсадки

Фото, відео
Укрінформ
У Запорізькій області внаслідок ворожих ударів зруйновано майже 3000 об’єктів, з них десятки - дитячі садки та школи.

Про це під час відвідин Степногірська сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі по області нараховується майже 3000 об’єктів, по яких проводяться експертизи з метою підрахування збитків, з них житлових будинків - майже 1500. Зараз ведеться підрахунок знищених садків, шкіл - це десятки об’єктів”, - сказав він.

При цьому, за словами голови ОВА, це ще не всі об’єкти, адже в зоні бойових дій (східні громади) зруйноване підрахувати дуже важко, зокрема в Пологівському районі. Є села, знесені вщент.

В Запорізькій області внаслідок ворожих ударів зруйновано майже 3000 об’єктів / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

У Степногріську очільник області побував у дитячому садку. Ворожа ракета поцілила у двір дошкільного навчального закладу. Наразі там немає жодного цілого вікна, в стінах - дірки. Працівники закладу кажуть, що на момент обстрілу, на роботі був лише сторож. Чоловік заховався за принципом “двох стін”, що й врятувало йому життя.

“Валиво знімати і фіксувати це, подавати інформацію до органів поліції, щоб були порушені кримінальні справи, щоб ми мали можливість від країни-окупанта отримати компенсацію і компенсувати всі збитки. Якщо не фіксувати, то не буде визначена сума, а отже, люди і громади втратять майно”, - впевнений Старух.

Також журналістам показали зруйнований чероез артилерійський обстріл навчальний заклад “Джерело”, що в Комишувасі. Населений пункт, який знаходиться в кількох десятках кілометрів від Запоріжжя, окупанти обстрілювали упродовж кількох годин.

У закладі навчалось більше 300 дітей.

“Це початкові класи нашого НВК “Джерело”. Тут навчаються діти до 5 класу і в цій школі ми нарешті закінчили придбання меблів, інтерактивних дошок. Були обладнані в повному обсязі всі класи, відремонтована їдальня, але агресор все знищив. Благоустрій цієї школи було відібрано в програму “Велике будівництво”, дуже гарний проєкт був. Почали робити спортивний майданчик, але туди прилетів снаряд від окупантів. Тепер розбиті меблі, понівечені класи - все зруйновано” - каже голова Комишуваської ОТГ Юрій Карапетян.

Читайте також: На Запоріжжі ввели подовжену комендантську годину

Як повідомлялось, російські війська продовжують цинічно порушувати норми Міжнародного гуманітарного права та правила ведення війни. Минулої доби рашисти здійснили обстріли по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах міст Оріхів, Гуляйполе та села Червоне. Тимчасово непідконтрольними територіями Запорізької області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (окрім міст Оріхів та Гуляйполе).

Фото: Телеграм Запорізької ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-