Затримали агента рф, який планував коригувати ракетні обстріли Дніпра

Затримали агента рф, який планував коригувати ракетні обстріли Дніпра

Укрінформ
У Дніпрі Служба безпеки України знешкодила російську агентуру, що планувала коригувати ракетні обстріли Дніпра, зокрема затриманий чоловік, який збирав інформацію щодо розташування об’єктів мобільного зв’язку та українських військових підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

Встановлено, що "зв’язковим" агента в російській федерації був один із прокремлівських блогерів, у якого понад 300 тисяч підписників. Зловмисник звертався до нього за сприянням у призначені на "посаду" в загарбницькій адміністрації в разі захоплення регіону.

Ще одного зрадника правоохоронці затримали в Донецькій області. Він передавав ворогу інформацію щодо позицій Збройних сил України та об’єктів критичної інфраструктури на території Краматорського району.

У Житомирській області СБУ знешкодила групу ворожих інтернет-агентів, до якої входив громадянин росії. Зазначається, що зловмисники поширювали через соціальні мережі пропагандистські публікації на підтримку російської агресії проти України.

Також на території регіону були викриті ворожі агітатори, які публічно закликали місцеве населення підтримати російських загарбників та виправдовували їхні злочини.

Читайте також: ДБР відкрило вже майже 480 справ про держзраду і колабораціонізм

Як повідомляв Укрінформ, раніше правоохоронці в Житомирській області викрили місцеву жительку, яка передавала ріосійському куратору інформацію про дислокацію ЗСУ, маршрути військової техніки та кількість особового складу.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-