У Маріуполі з-під завалів тіла вивозять разом з бетоном, під кожним будинком — до 100 вбитих

У Маріуполі з-під завалів тіла вивозять разом з бетоном, під кожним будинком — до 100 вбитих

Укрінформ
У захопленому Маріуполі реальні цифри вбитих у місті можуть виявитися набагато більшими, ніж повідомлялося. З-під завалів зруйнованих будинків вивозять тіла разом з бетоном - під кожним з них від 50 до 100 вбитих.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Маріупольська міська рада. 

«Знесення будинків проводять без розбору завалів – тіла вбитих маріупольців прибирають разом з бетоном. Потім російські окупанти вивозять їх як сміття на маріупольські полігони твердих побутових відходів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тіла разом з завалами складають на Лівобережному полігоні ТПВ та на полігоні в Приморському районі, який був виведений з експлуатації ще у 2008 році.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, спочатку окупанти залучали до розбору завалів маріупольців, але коли побачили реальну кількість тіл, які знаходять, вони відразу відсторонили місцеве населення, і завали стали розбирати МНС так званої "днр".

Читайте також: У Маріуполі найбільше тіл загиблих знаходять під руїнами «хрущовок»

«Зараз вони навіть не намагаються діставати тіла. Просто зносять будинки та вивозять завали разом із убитими маріупольцями. Тому що реальна кількість тіл під завалами зруйнованих будинків – лякає. Майже під кожним зруйнованим будинком від 50 до 100 вбитих, а в Маріуполі знищили 1300 багатоповерхових будинків. Тому реальні цифри вбитих у місті, на жаль, можуть виявитися набагато вищими ніж ми повідомляли», - наголосив Бойченко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: У Маріуполі діти розбирають ворожі ящики від набоїв для багаття, щоб приготувати їжу

Маріуполь сьогодні без нормального енерго-, водо- та газопостачання. З початку російського вторгнення у місті загинуло до 22 тис. мирних жителів. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. мешканців.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-