«Раднику голови днр» повідомили про підозру за викрадення журналіста на Херсонщині

«Раднику голови днр» повідомили про підозру за викрадення журналіста на Херсонщині

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру так званому «раднику голови днр» за викрадення та побиття журналіста у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний, керуючи незаконним збройним формуванням на території Каховського району Херсонської області у змові з іншим представником росіян, віддав наказ викрасти журналіста через його громадянську позицію і професійну діяльність.

12 березня представники збройних сил російської федерації та учасники незаконного збройного формування, застосовуючи фізичну силу, затримали журналіста і перевезли його в приміщення раніше захопленого райвідділу поліції.

«Там потерпілого прикували кайданками до батареї, допитували, погрожували розправою, били та незаконно утримували впродовж тижня. Згодом його відпустили», - зазначили у прокуратурі. Журналіст отримав тілесні ушкодження різного ступеню.

Читайте також: Політтехнолог Медведчука отримав підозру в держзраді

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області протягом останнього тижня російські військові затримали та вивезли в невідомому напрямку близько 20 жителів міста, 11 з них – працівники Запорізької АЕС.

Фото: Телеграм Офісу Генерального прокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-