Політтехнолог Медведчука отримав підозру в держзраді

Політтехнолог Медведчука отримав підозру в держзраді

Укрінформ
Підозру в державній зраді отримав політтехнолог Медведчука. Це стало можливим одразу після висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, яка проаналізувала масив доказів, зібраний співробітниками Служби безпеки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба СБУ.

«Згідно з висновком, висловлювання та діяльність політтехнолога були спрямовані на шкоду суверенітету і територіальній цілісності України. В результаті обшуків співробітники СБУ вилучили речі та документи, що підтверджують його зв’язки з рф. Серед них – аналітичні матеріали щодо проведення «денацифікації та демілітаризації України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, наразі тривають заходи щодо підтвердження можливого використання цих та інших матеріалів під час планування повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Встановлено, що фігурант був пов'язаний зі співробітниками спецслужб рф, які діяли в Україні під дипломатичним прикриттям. Він часто брав участь у пропагандистських ефірах на росТБ та очолював групу експертів.

За даними ЗМІ, йдеться про політтехнолога Михайла Погребинського.

Читайте також: ДБР завершило досудове слідство справи про держзраду Медведчука

Як повідомляв Укрінформ, ДБР завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука у державній зраді.

Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від політичної партії «ОПЗЖ» (перебуває у розшуку), посадовими особами російської федерації та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей. Йдеться про незаконний видобуток нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим, які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

Окрім того, за даними слідства, народний депутат надав керівництву росії допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Він здійснював збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяв залученню громадян України до завдання шкоди державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації.

Медведчуку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без неї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-